Yasemin Hursutağaoğlu

Yasemin Hursutağaoğlu, 1980 yılında Rize’nin Ardeşen‘e bağlı Tunca Beldesi’nde doğdu. Ailesi, 1983 yılında iş sebepleriyle İstanbul’a taşındı.

İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul, Sarıyer’de tamamlayan Hurşutağaoğlu, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi’nde Halkla İlişkiler Bölümü’nü başarıyla tamamladı.

İlk profesyonel deneyimini ulusal kanallara dizi, klip, reklam filmi hazırlayan bir prodüksiyon şirketinde müşteri temsilcisi olarak yaşadı ve bu süreç içinde görevi Marka Müdürlüğü’ne kadar yükseldi. Daha sonra İstanbul’daki çeşitli yerel gazetelerde Reklam Müdürü olarak görev aldı. Aynı dönemde Sarıyer ve Tarabya semtindeki aile işletmelerinde yöneticilik yaparak iş hayatına çeşitlilik kattı.

Sosyal sorumluluk projelerine olan katkısıyla tanınan Hurşutağaoğlu, “Tunca Çevre Köyleri Kültür ve Dayanışma Derneği”, “Sarıyerliler Derneği”, “Sarı Platform” gibi birçok sivil toplum kuruluşunda aktif görev aldı.

Kendini sürekli geliştiren Hurşutağaoğlu, şu anda Ergün Arıkdal Ruhsal Araştırmalar Enstitüsü’nde 2. sınıf öğrencisi olarak eğitimine devam ediyor.

Pandemi döneminde hayatına yeni bir yön vererek memleketi Tunca Beldesi’ne dönen Hurşutağaoğlu, tarım işleriyle ilgilenmeye başladı. Bu süreçte Karadeniz’in benzersiz doğasına olan hayranlığı arttı ve buna paralel olarak Karadeniz insanlarının çalışkanlık, güç ve başarılarına duyduğu hayranlığı anlatmaya karar verdi.

Şu anda yerel gazetelerde köşe yazarlığı yapmanın yanı sıra, “Bir Yanım Hep Karadeniz” adlı kitap projesi üzerinde çalışmaktadır.