Prof. Dr. Nevzat Şimşek

Prof. Dr. Nevzat Şimşek, Rize Çayeli  1970.İlk, orta ve lise (Urla İmam Hatip Ortaokulu ve Lisesi) eğitimini İzmir’de tamamladı. 1994 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünü bitirdi. Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü İktisat Anabilim Dalındaki yüksek lisans ve doktora eğitimlerini 2005 yılında tamamladı. “Endüstri-içi Dış Ticaret (Türkiye’nin Endüstri-içi Dış Ticaretinin Analizi)” adlı doktora tezi ile Türkiye Ekonomi Kurumu tarafından “yılın en iyi doktora tezi” ödülüne layık görüldü.

Doktora eğitimi sırasında, 2003’te Almanya, Justus Liebig Üniversitesi (Justus Liebig University, Giessen) Ekonometri ve İstatistik Enstitüsünde ve 2010-2012 yılları arasında doktora sonrası araştırmalarını yapmak üzere İngiltere, Oxford Üniversitesi Oxford Enerji Araştırmaları Enstitüsünde (University of Oxford, Oxford Institute for Energy Studies) Misafir Araştırmacı olarak bulundu.

1995 yılında, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak başladığı akademik kariyerinde, 2006 yılında Yardımcı Doçent (Dr. Öğr. Üyesi), 2012’de Doçent ve 2018 yılında Profesör ünvanlarını aldı.

Dr. Şimşek, Dokuz Eylül Üniversitesi mensubu olduğu 28 yıllık sürede gerçekleştirdiği birçok akademik-idari çalışma ve projelerin yanı sıra 2013-2014 yıllarında Hoca Ahmet Yesevi Uluslararası Türk – Kazak Üniversitesinde Rektör Yardımcılığı ve 2014-2017 yılları arasında Türkiye’nin yurt dışındaki ilk düşünce kuruluşu olma niteliği taşıyan Avrasya Araştırma Enstitüsünün kurucu müdürlüğü görevlerini gerçekleştirdi.

Endüstri içi dış ticaret, yeni dış ticaret teorileri ve enerji ekonomisi alanlarında ulusal ve uluslararası kapsamda yayımlanmış birçok yayını bulunan Şimşek, eğitim – öğretim faaliyetleri ile birlikte başta Türkiye Maarif Vakfı Mütevelli Heyet Daimî Üyeliği olmak üzere farklı sivil toplum kuruluşlarında da görevler yürütmektedir.

Halen, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi olarak çalışmalarını sürdüren Şimşek, 22 Aralık 2023 tarihinde Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesine Rektör olarak atanmıştır.

Evli ve bir çocuk babası olan Şimşek, İngilizce bilmektedir.

 

Beşiktaş Rizeliler Dernek Başkanı Sayın Ahmet KOÇ‘un hayırlı olsun ziyareti.