ESRA ALEMDAROĞLU

RİZE İL KÜLTÜR ve TURİZM MÜDÜRÜ Esra ALEMDAROĞLU ;

Rize’nin Atom Karıncası

1982 yılında Rize’de doğdu. Rize merkezde Kurtuluş İlkokulunu bitirdikten sonra ortaokul ve lise eğitimini Rize Anadolu Lisesi’nde tamamladı. Hacettepe Üniversitesi Psikoloji Bölümü’nden 2005 yılında mezun olan Alemdaroğlu, yüksek lisansını ise Okan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sağlık Yönetimi bölümüyle tamamladı.

2008 yılında özel sektörde psikolog olarak iş hayatına atılan Alemdaroğlu, 2012 yılında Rize İl Sağlık Müdürlüğüne psikolog olarak atandı. 2015 yılına kadar bu görevini başarıyla sürdüren Alemdaroğlu, 2015 yılında ise Rize Valiliği İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekili olarak atandı. Alemdaroğlu, İl Sosyal Etüt ve Proje Müdür Vekilliği döneminde aynı zamanda Rize Valiliği AB, Dış İlişkiler Bürosu ve Proje Koordinasyon Merkezi Korodinatörü, Rize Valiliği Gönül Elçileri Koordinasyon Birim Sorumlusu, Rize Valiliği Güvenlik ve Acil Durumlar Koordinasyon Merkezi Müdürü olarak görev yaptı. 13.10.2020 tarihli 2020/446 Karar Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle Rize İl Kültür ve Turizm Müdürü olarak atanmış ve görevine devam etmektedir.

Kültür, sanat, spor, eğitim, turizm, sosyal sorumluluk vb. pek çok alanda proje geliştirip yürüten Alemdaroğlu, Coğrafi İşaretli Ürünler, Geleneksel ve Yöresel Sanatlar, Turizm Master Planı, Festivaller ve sosyal faaliyetlerin planlanmasında da görev almaktadır. Ayrıca, Rize’nin ilk Film Festivali olan ve iki yıldır gerçekleştirilen Çay Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali’nin koordinatörlüğünü yapmakta ve festivale uluslararası boyut kazandırmak için çalışmalarına devam etmektedir. Lise döneminde başladığı Rize Gençlik Merkezi tiyatro çalışmalarında günümüze kadar pek çok oyunda oyuncu olarak sahne alan Alemdaroğlu, gönüllü olarak Gençlik Merkezi’nde tiyatro yönetmenliği ve proje grubu eğitmenliği de yapmaktadır.

Yerelde birçok sivil toplum kuruluşunun kurucu üyesi olarak görev almış ve sivil toplum kuruluşlarının da proje geliştirme ve yürütme süreçlerine destek vermektedir. Alemdaroğlu, 2007 yılında üye olduğu Genç MÜSİAD Rize Şubesi’nin 2012-2015 yıllarında Başkanlık görevini yürütmüştür. 2015 yılında Genç MÜSİAD Genel Merkezi tarafından düzenlenen Türkiye Genç Ekonomi Başarı Ödülleri (TÜRGEB) “Yılın Genç Sosyal Girişimcisi” ödülüne layık görüldü. 2015 yılından beri Rize Gençlik Merkezi Gençlik Kulübü Derneği Başkanlık görevini yürütmektedir.

Alemdaroğlu’nun yürüttüğü projelerden birkaçı: “Proje Bilinciyle Gençler Üretiyor Rize Gelişiyor”, “Gençler Çay’da Buluşuyor”, “Hayata Gülümseyen Gözler”, “ÖzgüRize”, “Kamu Çalışanlarının Motivasyonlarının Eğitimle Desteklenmesi”, “Ekrandan Geç, Hayatı Seç”, “Rize’m Mobil Gençlik Merkezi”,  “Şirketlerde Dijital Dönüşüm”,  “Geleneksel Sahne Sanatları Gençlerle Sahnede” , “Uluslararası Çay, Doğa ve Gençlik Filmleri Festivali”, “Rize Mesleki Eğitim Merkezi Projesi”, “Yöresel Sanatlara Yenilikçi Dokunuşlar”, “Seyr-i Rize”,

Yabancı Dil: İngilizce ve Almanca

İlgi Alanları         :

Tiyatro (Oyunculuk: “Nalınlar”, “Palavra”, “Keşanlı Ali Destanı”, “İpsiz Recep”, “Üç Destan”,  “Baba Reis- Ekrem Orhon”, “Yalancı Aranıyor”. Yönetmenlik: “Ah Şu Gençler”, “Bir Şans Daha”, “Çanakkale”, “Hayat Dışarda”, “Kendune Bir Şans Ver”, “Otizm Farkındalık Sahne Programı”)

Fotoğraf Sanatı, Sinema, Müzik, Doğa yürüyüşü, Doğa Kampı, Seyahat etmek

Proje Çalışmaları, Sosyal Sorumluluk Projeleri, Gönüllük Faaliyetleri