Ahmet Misbah DEMiRCAN

Ahmet Misbah DEMİRCAN, 1967 yılında Kasımpaşa’da doğdu. Aslen Rizeli’dir. 1992 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden mezun oldu. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Siyasî Tarih ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde tamamladı.

Profesyonel iş yaşamına turizm sektöründe başladı. Sonuç odaklı çalışma perspektifini uluslararası organizasyon tecrübesiyle geliştirdi. Hizmet sürekliliğini sağlamaya odaklanan bir çalışma modeli oluşturdu. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) ve Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği’nde (TÜRSAB) çeşitli görevlerde bulundu.

28 Mart 2004’te AK Parti‘den Beyoğlu Belediye Başkanı seçildi ve bu görevini üç dönemdir görev yapmıştır. Belediye Başkanlığı’nın birinci döneminde; Beyoğlu’nda faaliyet gösteren 185 sivil toplum kuruluşunu aktif olarak yönetime katmak amacıyla Yerel Sivil Güçbirliği Merkezi’ni kurdu. Paydaş sivil toplum kuruluşlarıyla çok sayıda sosyal proje gerçekleştirdi. Geride bıraktığı 14 yılda Beyoğlu’ndaki turizm yatak kapasitesini 6.000’den 45.000’e yükseltmeyi başardı.Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN Cumhurbaşkanlığı Kararnamasi ile Turizm ve Kültür Bakan Yardımcılığına atanmıştır.

II. Abdülhamid Döneminde Osmanlı Hilafetine Aykırı Bakışlar ve Bir Sistem Tartışması isimli kitapları kaleme almıştır. Arapça ve İngilizce bilmektedir. Ferda Hanımla evlidir.  Zeynep, Rana ve Neva’nın babasıdır.