Dr. Muharrem ÖKSÜZ

Muharrem Öksüz, 14 Şubat 1949’da Rize Merkez Kambursırt mahallesinde doğdu. İlköğrenimini Rize Merkez Kurtuluş İlkokulu’nda, orta ve lise öğrenimini Rize Lisesi’nde yaptı. 1967 yılında Atatürk Üniversitesi Ziraat Fakültesi’nde yükseköğrenimine başlayıp, 1971 yılında Ziraat Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl Tarım Bakanlığına bağlı Rize Çay Araştırma Enstitüsü’nde mühendis olarak işe başlayan Muharrem Öksüz, 1973 yılında uzun dönem yedek subay olarak askerlik görevini yaptı. 1974 yılında askerlik dönüşü tekrar Çay Araştırma Enstitüsü’nde göreve başladı.

1982 yılına kadar sırası ile Çay Araştırma Enstitüsü’nde kısım müdürü, Enstitü müdür yardımcılığı ve Çay Araştırma Enstitüsü Başkanlığı görevlerinde bulundu. 1982 yılında Atatürk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü’nde yüksek lisans ve doktora çalışması yaptı. Bu yıllarda Çay Araştırma Enstitüsü’nde 25’ten fazla araştırma projesinde görev aldı.

Muharrem Öksüz, 1983-1992 yıllarında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Meslek Yüksek Okulu’nda Gıda Teknolojisi ve İngilizce öğretmenliği yaptı. Çay imalat teknolojilerinin geliştirilmesi, çay imalatında kalitenin arttırılması ve çay fabrikalarının otomasyonu projelerinde çalıştı. Devlet Planlama Teşkilatında bir yıl proje mühendisi olarak görev aldı. 1996 yılında, Genelkurmay Başkanlığı, Harb Akademileri Komutanlığı, Milli Güvenlik Akademisi’nde öğrenim yaptı. Yerli ve yabancı akademik yayınlarda yer alan 25 bilimsel araştırma projesi, Türk ve dünya çaycılığı hakkında 20 araştırma raporu vardır.

Çok aktif bir insan olan Muharrem Öksüz, Çaykur Çay Dergisi’nin kurucu ekibinde yer aldı, bu dergide yazarlık, editörlük yaptı. 1987 yılında Çaykur Cumhuriyet Çay Fabrikası müdürlüğü görevinde bulundu. 1988 yılında Çaykur genel müdür yardımcılığı görevine atandı. 1998 yılında Çaykur genel müdür yardımcılığı görevinden emekli oldu. Emekliliğinden 2015 yılına kadar çeşitli özel sektör kuruluşlarında yurt dışında ve yurt içinde yönetici ve araştırmacı olarak görev aldı. Yalova’da yaşamakta olup, hobi olarak arıcılık, treking, bisiklet ve motorsiklet gezileri, doğa fotoğrafçılığı, yağlıboya resim ve yazarlık yapmaktadır. Dr. Muharrem Öksüz evli, üç çocuk babasıdır.