Prof. Dr. Fatih İSLAMOĞLU

Prof. Dr. Fatih İSLAMOĞLU , yılında Rize’de dünyaya geldi. İlk, orta ve lise eğitimini Rize’de tamamladı. 1996 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünden dereceyle mezun oldu. 2000 yılında Yüksek Lisans eğitimini, 2006 yılında Doktora eğitimini Karadeniz Teknik Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Ana Bilim Dalında tamamladı. 1998 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi Rize Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Araştırma Görevlisi olarak göreve başladı. 2008 yılında Rize Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Yardımcı Doçent kadrosuna ataması yapıldı. 2013 yılında Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Doçent kadrosuna ataması yapıldı. 2018 yılından itibaren Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümünde Profesör olarak halen görev yapmaktadır. Üniversite de görev almadan önce çeşitli özel çay fabrikalarında laboratuvar sorumluluğu, İmalat müdürlüğü ve fabrika müdür yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Prof. Dr. Fatih İSLAMOĞLU, SCI ve SCI-Expanded indekslerinde yer alan dergilerde ve diğer uluslararası hakemli dergilerde bir çok makalesi yayınlanmış olup bu çalışmaların bir çoğu önemli sayıda atıf almıştır. Uluslararası ve Ulusal bilimsel toplantılarda sunulan ve bildiri kitabında basılan bir çok bildiriye sahip olup, TÜBİTAK ve Üniversitelerin Bilimsel Araştırma Proje Birimleri tarafından desteklemiş çok sayıda projede Proje Yürütücüsü ve araştırmacı olarak görev yapmıştır. Lisansüstü eğitimde bir çok sayıda Yüksek Lisans ve Doktora tezlerinde danışman olarak görev yapmıştır. Çok sayıda kongre, çalıştay, eğitim semineri ve kurslara iştirak etmiştir.

Prof. Dr. Fatih İSLAMOĞLU, idari görev olarak Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Fen – Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Fakülte Kurulu Üyeliği, Analitik Kimya Ana Bilim Dalı Başkanlığı, Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Rize İl Sınav Koordinatör Yardımcılığı görevlerini yapmıştır.  Halen, YÖK Meslek Yüksekokulları Koordinasyon Kurulu Üyeliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Senato Üyeliği, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yönetim Kurulu Üyeliği, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Yüksekokul Kurulu Üyeliği ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Mimarlık ve Şehir Planlama Bölüm Başkanlığı görevlerini sürdürmektedir. Prof. Dr. Fatih İSLAMOĞLU evli olup üç kız çocuk babasıdır. İyi derecede İngilizce bilmektedir.