Prof.Dr.Avni MORGÜL

1947’de Rize–Pazar ilçesinin bir sahil köyü olan Hisarlı’da doğdu. Prof.Dr.Avni MORGÜL  ilkokulu bitirdikten sonar İstanbul’a giderek eğitimini orada tamamladı. Pertevniyal Lisesini bitirdikten sonar girdiği İstanbul Teknik Üniversitesi’nden 1970’de Yüksek Elektrik Mühendisi olarak mezun oldu. Doktora derecesini aynı üniversiteden 1981’de aldı.

Edinburgh Üniversitesinde bir yıl araştırmacı olarak çalıştıktan sonra 1983 yılında Boğaziçi Üniversitesinde  Y. Doç. olarak göreve başladı. 1984’de Doçent 1991’de Profesör oldu. 2008 yılında emekli olan Profesör Morgül halen Beykent Üniversitede tam zamanlı öğretim üyesi olarak çalışmakta, Boğaziçi üniversitesinde de ders vermeye devam etmektedir.

Profesör Morgül yüksek frekans, mikrodalga ve uydu iletişim sistemleri elektroniği, sayısal telkevizyon, analog ve sayısal tüm-devre tasarımı, elektro-manyetik uyumluluk ve elektro-manyetik alanların biyolojik etkileri alanlarında dersler vermekte ve araştırmalar yapmaktadır.

IEEE (Uluslararası Elektrik-Elektronik Müh. Enst.), IET (Institution of Engineering and Technology), EMO(Elektrik Mühendisleri Odası) ve TRAC (Telsiz ve Radyo Amatörleri Cemiyeti) üyesidir.

Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Yüzme, masa tenisi, klasik Türk  ve batı müziği ve amatör fotoğrafçılıktan hoşlanmaktadır.