Mehmet Sadri EYÜBOĞLU

Mehmet Sadri Eyüboğlu 12 Mayıs 1961 yılında Rize’nin Kalkandere ilçesinde doğdu. İlk ve ortaokulu Kalkandere’de okudu. Lise öğrenimi ise Bakırköy Lisesi’nde tamamladı. Yıldız Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği Bölümü’nden 1984 yılında mezun oldu. Lise ve üniversite öğrenim görürken aynı zamanda İslami İlimler konusunda özel eğitim aldı. Üniversiteden mezun olduktan sonra inşaat şantiye sorumluluk görevleri üstlendi.

1987-2000 yılları arasında profesyonel hayata atıldı. Türkiye’de hazır beton sektöründe faaliyet gösteren uluslararası bir firmada genel müdür yardımcılığı yaptı. Hazır betonun Türkiye’de yerleşmesi ve gelişmesi için Türkiye Hazır Beton Birliği’nin kuruluşunda Yönetim ve Denetim organlarında görev yaptı.

2000 yılından sonra sahibi olduğu firma ile hazır beton sektöründe alt yüklenici, inşaat yapımı ve taahhüt sektörleri ile birlikte bir de özel öğrenci yurduna sahiptir.

Halen maden ve ulaştırma sektöründe faaliyet gösteren bir firmanın genel müdürlük görevini yapmaktadır. Evli ve dört çocuk babası olan Sadri Eyüboğlu, İstanbul Kadıköy’de ikamet etmektedir.

Birçok STK ve hayır kurumunda kurucu veya üye olarak aktif hizmet eden Sadri Eyüboğlu, Kalkandere Vakfı ve Derneği kurucu üyeliği mevcuttur. Eyüboğlu Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Yıldız Teknik Üniversitesi Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği ile İstişare Kurulu Üyeliği de vardır. Yıldız Teknik Üniversitesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanlığı’nın yanı sıra Rize Vakfı üyeliği de devam etmektedir.         Vakfı Kurucu Mütevelli Üyeliği ve Yönetim Kurulu üyeliği ile Türkiye Anıtlar Derneği’ne de üyedir.