Hasan Fındık (Bombacı)

4 Ekim 1963 Rize Dosma‘da doğdu. Hasan Fındık (Bombacı) sırasıyla takımlar Rizespor, Adanademir Spor, Mersin İdmanyurdu, Osmaniye Spor, Keçiören Gücü, Beykoz, Dardanel Spor, Göztepe, Bergama Spor, Fethiye Spor, Tekirdağ Spor en son Beykoz Spor’da 36 yaşında futbol hayatını bırakarak antrönerlik ile spor dünyasında devam etti. Çalıştırdığı takımlar; Dardanel Spor, Buca Spor, Manisa Soma Spor’dur.

Beykoz Futbol Takımında forma giymiş isimlerden biri de Hasan Fındık’dır. Beykoz tribünlerinde iz bırakan ” Rambo Hasan” olarak da bilinir.

Hasan Fındık, Beykoz Takımında 3 ayrı sezon forma giymiş ve istikrarı ile göz doldurmuş bir cengaver idi. Rizespor’dan 1989-90 Sezonunda Beykoz Takımına transfer olan Hasan Fındık, kırmızı kart cezası nedeni ile yer alamadığı 2 maç dışında tüm maçlarda forma giydi. Toplara uçarak yaptığı kafa vuruşu ile, güçlü fiziği ve pes etmeyen yapısı ile kısa zaman zarfından ” Rambo Hasan ” diye anılır oldu. 28 maça çıkan Hasan Fındık, hazırlık maçı da olsa Beykoz forması ile Fenerbahçe karşısında da mücadele etti.

1990-91 Sezonunda da transfer döneminin gözde isimlerinden biri olsa da Beykoz Takımında kaldı…Beykozlular ile güzel arkadaşlıklar, dostluklar kurdu. O sezon 31 maçta forma giydi. Kendine çok iyi bakan bir futbolcu olduğu için sakatlık nedir bilmez yapısı ile gönülleri fethetti. Beykoz’dan sonra Çanakkale Dardanelspor’a transfer olunca Beykozlular bu duruma çok üzüldü.

Hasan Fındık Beykoz’dan sonra Çanakkale Dardanelspor ile başlayan yeni döneminde Göztepe ve Bergama Belediyespor Takımlarında da iz bıraktıktan sonra Tekirdağspor’un yolunu tuttu. 1997-98 Sezonuna gelindiğinde bir kez daha Beykoz Takımına geri döndü. Sezon başında şampiyonluğa oynanacak müthiş bir kadro kurulmuştu. Kadroda Gol Kralları Hasan Vezir ve Zafer Tüzün, Beşiktaş Kalesinde yıllarca görev yapan Zafer Öğer, Bulgaristan Muhaciri olup Türkiye’de Beykoz ile başalayan kariyerinde Fenerbahçe’de oynama da bulunan Mecnur Çolak, Süper Ligin ( O Zamanki 1.Lig ) deneyimli isimlerinden Kocaelispor Kaptanı da olan Erol Usta, Kayserispor gibi 1.Lig takımlarında da oynamış Erol Mıngır ve daha birçok yıldız vardı.

Bolu Gerede Kampı tamamlanınca İstanbul’a dönüldüğünde yıldızlar değişik nedenlerden birer birer dökülürken, ayrılık yaşanırken çok sevdiği Beykoz’a vefasını gösteren Hasan Fındık Takımda kalmış ve ilk yarı maçlarında 9 kez forma giydi. Profesyonel futbolculuğa 36 yaşında burada veda etmişti.

Türk Futbolunun ” Evliya Çelebisi ” olarak adlandırılan isimlerdendir Hasan Fındık. Futbola noktayı koyduktan sonra yaşadıklarını vaktiyle sosyal medya hesabından paylaşmış ve ders niteliğinde bir hayat hikayesini gözler önüne serdi. Şu anda Çanakkale’de yaşayan emektar futbolcu, BOMBACI HASAN adlı fast-food üzerine iki dükkân işletmektedir.