İsmet YILDIRIM

1960 yılında, Ümraniye’de doğan İsmet Yıldırım, ilk ve ortaokulu Ümraniye’de okuduktan sonra lise öğrenimini Bakırköy’de tamamladı. 1982 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi’nden İnşaat Mühendisi unvanıyla mezun oldu.

İsmet Yıldırım, mezuniyetinin ardından aile şirketinde müteahhitlik yaparak birçok konut ve tesisin yapımını gerçekleştirmiştir. Bu yıllarda müteahhitliğin yanında çeşitli meslek kuruluşlarında ve sivil toplum örgütlerinde görev almıştır. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN  İstanbul Büyük Şehir Belediye başkanlığı dönemi olan 1999 yılında KİPTAŞ’a Genel Müdür olan İsmet Yıldırım, görev süresi boyunca İstanbul’un çeşitli semtlerinde teknik donatı alanları, okulları, camileri ve çarşılarıyla modern şehirler kurmuş olup, bu şehirlerdeki konut sayısı 80 bine ulaşmıştır. Uzun yıllar üzerinde çalıştığı, proje ve bürokratik işlemlerin tamamlandığı tarihi ve kültürel “Süleymaniye Projesi’nin” inşasına da başlamış bulunmaktadır.

Evli ve iki çocuk babası olan Yıldırım, İngilizce bilmektedir. İsmet Yıldırım, 31 Mart 2019’da yapılan yerel seçimlerde AK Parti’nin İstanbul Ümraniye Belediye Başkan Adayı olarak belediye başkanı seçildi.