Haluk Recai BOSTAN

1973 yılında Rize’de doğdu. Rize Merkez Derebaşı Köyü Kostanlar Mahallesi’nden olan Haluk Recai Bostan, ilkokul 1. Sınıfı Derebaşıköyü İlkokulu’nda, ilkokul 2. Ve 3. Sınıfı 50. Yıl İlkokulu’nda 4. ve 5. sınıfı ise Dörtyol Köyü İlkokulu’nda okudu. Orta Okulu ise Dörtyol Köyü Ortaokulu’nda tamamladı. Akabinde Mimarsinan Endüstri Meslek Lisesi Elektronik Bölümü’nden mezun oldu. 1992 Yılında Gazi üniversitesi Endüstri Mühendisliğini kazandı ve 1996 yılında mezun oldu. Aynı üniversitede Yüksek Lisans yaparak “Türkiye’nin enerji arz sistemi içerisinde Endüstriyel otoprodüktörlerin ulusal sanayinin gelişimindeki yeri ve önemi” başlıklı teziyle  2002 Yılında Endüstri Yüksek Mühendisi unvanı aldı.

Askerlik görevini Şırnak’ta Yedek Subay olarak yaptı. Çalışma hayatına çok küçük yaşlarda aile şirketinde başlayan BOSTAN, yüksek öğrenimi esnasında çalışmaya devam etmiş, mezuniyet sonrasında ise özel sektörde mühendis olarak çalışmaya başlamıştır. 1997 yılında yüksek lisans çalışmalarına devam ederken Milli Eğitim Bakanlığı’nda öğretmen olarak kamuda çalışmaya başlamış, ardından Devlet İstatistik Enstitüsünde (Türkiye İstatistik Kurumu) çalışmaya devam etmiştir.

2008 yılında Türkiye İstatistik Kurumu İstanbul Bölge Müdürlüğü’nde çalışmakta iken istifa ederek özel sektörde çalışma hayatına devam etmiştir. Özel sektör, Kamu ve Belediye İktisadi Teşekküllerinde mühendis, analist, satış yöneticisi, proje yöneticisi, marka ve patent yöneticisi, iş geliştirme yöneticisi, yazılım geliştirme yöneticisi, ürün geliştirme yöneticisi, danışman, eğitimci, uzman, yönetici ve yönetim kurulu üyesi olarak çeşitli görevlerde bulundu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan BELBİM Elektronik Para ve Ödeme Sistemleri A.Ş de yönetici olarak görev yaparken, Aralık 2016 da Rekabet Kurumu Bilgi Yönetimi Dairesi Başkanlığı’na atandı. Bu görevi sürdürmekte iken Kasım 2019 tarihinden itibaren aynı zamanda Yönetim Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na da vekalet etmeye başladı. 13/02/2020 tarihi itibariyle Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır. İyi derecede İngilizce ve orta düzeyde Arapça bilmektedir. Uzmanlık alanları arasında Reengineering, Verimlilik, Proje Yönetimi, Yatırım Projelerinin Değerlendirilmesi, Enerji sistemleri, Optimizasyon, Yönetim Bilişim Sistemleri, Bilgi Güvenliği, Siber Güvenlik, Adli Bilişim ve Bilişim Teknolojileri gelmektedir. Ayrıca Uluslararası Ticaret, Satış ve Pazarlama, Satınalma ve Kamu İhale Mevzuatı konularında yeterli bilgi ve tecrübeye sahiptir.

Haluk Recai BOSTAN - 1

Özel sektör ve Kamu da bir çok başarılı projede farklı pozisyonlarda görev yapan Bostan, T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde 21-25 Aralık 2020 tarihlerinde Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Milli Siber Güvenlik Zirvesinde, yerli siber güvenlik ekosistemini kullanarak Rekabet Kurumu bilişim altyapısıyla uyum içinde çalışan tüm kamuya örnek olacak bir yapının kurulmasına öncülük ettiği için ödüllendirildi.

Teknoloji, tarih, şiir ve uluslararası ilişkilere özel ilgisi olmakla birlikte seyahat etmeyi de sevmektedir. Yüksek Mimar Zerrin Bostan ile evli olan BOSTAN, Muhammed Emir, Mahmud Esad ve Mustafa Asaf’ın Babasıdır.

Haluk Recai BOSTAN - 3

Rize de 7’den 70’e herkes tarafından sevilen ve takdir edilen başarılı bürokrat Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde ödül aldı. Rekabet Kurumu Başkan Yardımcısı Haluk Recai Bostan’a, “Kamuda yerli siber güvenlik ürünlerin kullanımının yaygınlaşmasına ve milli siber güvenlik ekosisteminin oluşturulmasına” yaptıkları katkılardan dolayı, T.C. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından ödül verildi.