Enes OKUL

Enes OKUL, aslen Rize Çayeli’ li olan Enes OKUL 21 Temmuz 1985 İstanbul / Eminönü doğumlu olup , 1925 de İstanbul Beşiktaş a yerleşerek , Cumhuriyetimizin kuruluşuna şahitlik eden OKUL ailesinin 4. Kuşak temsilcisidir.

Anne tarafından da Rize Çayeli’li olup , 1932 Sarıyer ikametli KALYONCU ailesi torunudur.

İlkokulu Üsküdar Fazilet Kolejini bitirip , Ortaokul Beykoz Ziya Ünsel Ortaokulu , lise eğitimi ise Fevzi Çakmak lisesinde tamamlamıştır.İyi derece İngilizce eğitimli olup, Günümüz de ise Makedonya Uluslararası Vizyon Üniversitesi Ekonomi bölümünde eğitimine devam etmektedir.

2015 senesinde askerlik görevini yerine getirmiş , 2002 yılında başladığı iş ve siyaset hayatına devam etmiştir.

2002 yılın da Otomotiv ve sigorta sektöründe iş hayatına başlamış , ticari olarak inşaat ve hayvancılık alanında faaliyet göstermektedir. Mevcut şirketlerin Başkan ve Başkan yardımcılığını yapmaktadır.

OKUL Kardeşler Aile Vakfında önce başkan yardımcılığı , 2012 senesinden bugüne ise Başkanlık görevini üstlenmektedir. Beşiktaş Rizeliler Derneği Başkan yardımcılığı , doğduğundan bugüne ikamet ettiği Ulus Kamer sitesinde de yönetim kurulu başkanlığı yapmaktadır.

Spor alanında da Üsküdar Anadolu Spor kulübünde yönetim kurulu üyesi olarak Türk sporuna katkı sağlamaktadır. Geçmişte ise birçok sivil toplum kuruluşunda görev almıştır.

Geçmişten bugüne liderimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ile beraber , Milli Selamet Partisi kökenli olan OKUL Ailesi fertlerinin yolunda ilerleyerek 2002 yılından günümüze Adalet ve Kalkınma Partimiz de sırasıyla Beşiktaş Gençlik Kolları daha sonra 6. Dönem Beşiktaş Yönetim Kurulu üyeliği görevini yürütmüştür.

15 TEMMUZ 2016 yılında hain darbe girişimin de üstdüzey Vatan ve Bayrak aşkıyla hareket edip , Liderimiz Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN ın halkı meydanlara vatan savunmasına davet etmesini bir emir telakki edip , iki farklı yerinden kurşun darbeleriyle yaralanarak 14663 Berat Nolu 2933 Madalya ve Nişanlar kanunu gereğince Bakanlar Kurulu önerisi üzerine Türkiye Cumhuriyeti Devlet Övünç Madalyası tevcih edilmiştir.