Ayşe MORGÜL

Ayşe MORGÜL, 1977 yılında Rize’nin Çayeli ilçesinde, dört çocuklu bir ailenin ilk kızı olarak dünyaya geldi. İlkokulu Armutlu Köyü İlkokulu’nda okudu.
Çeşitli kurslara katıldı. 1994 yılında İstanbul’a yerleşti. 2002 yılında AK Parti’nin Ümraniye kurucuları arasında yer aldı, uzun yıllar ilçe ve İstanbul il teşkilatlarında görev aldı. Mahallesinde beş yıl muhtar azalığı yaptı.
Açık öğretimden lise mezunu oldu. Yıldız Teknik Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdi, aynı üniversiteden formasyon aldı. Marmara Üniversitesi’nde yüksek lisansını yaptı. Rizeli bir şair ve müderris olan “Mehmed Efendi’nin Hayatı Sanatı ve Şiirleri” teziyle mezun oldu.
Yıldız Teknik Üniversitesi’nde yabancılar için Osmanlıca ve Türkçe projelerinde asistanlık yaptı. Çeşitli vakıflarda ileri düzey Osmanlıca dersleri verdi.

1998 yılında Ümraniye Rizeliler Derneği’nin ilk kadın üyesi olarak STK hayatına atılan Morgül çeşitli dernek ve kuruluşlarda halen aktif görevler almaktadır.
2016 yılından beri kurucu başkan olarak Rize Dernekler Federasyonu’nda (RİDEF) Kadın Kolları başkanlığını yürütmektedir. Aynı zamanda Rize Dernekler ve Vakıflar Birliği (RİDEVA) vakfının kurucu mütevelli heyeti üyesidir.
Çeşitli dergi ve internet haber sitelerinde makaleler yazmakta ve Birleşmiş Milletler UNHCR projesinde göçmenlerle ilgilenmektedir.
2 çocuk annesi olan Ayşe MORGÜL, yağlıboya ve karakalem üzerine eğitimler almış ve sergiler açmıştır.
“RİDEF KADIN AKADEMİSİ” programıyla her ay Rizeli kadınlara eğitimler düzenlemektedir. Rize için yapılan her güzel çalışmaya gönüllü olarak
katılım sağlamaya çalışmaktadır.