Fethi KARADENİZ

YAŞAM YOLCULUĞUNDAN KESİTLER …

BU HAYATI BEN YAŞARKEN SIKILMADIM DA,

SİZ OKURKEN Mİ SIKILACAKSINIZ.

YARIM ASIRDAN FAZLA ÖMRÜMÜ ZATEN ANCAK BU KADAR KISALTABİLDİM.

05 Temmuz 1956 yılında Rize Fındıklı’da doğdum. Kaptan olan babamın memuriyeti nedeniyle, İlkokulu Kırşehir Hirfanlı ve Kesikköprü Barajı’nda, Ortaokulu Konya Beyşehir Alaaddin O.O. da, Liseyi Beyşehir, Ankara Aydınlıkevler ve Rize (Rize, Fındıklı ve Çayeli’de) okudum, Çayeli Lisesinden mezun oldum.

Lise öğrencisi iken annem vefat etti. 17 yaşımda evden ayrıldım. Dayım Mustafa Tekeşin ve (rahmetli) Teyzem Hatice Namoğlu’nun desteği ile okudum. hem okudum, hem çalıştım. Öğrencilik ve mesleğimin ilk yıllarında garsonluk, pastanede tezgahtarlık, yangın söndürme tüpü, çelik tencere, ansiklopedi pazarlaması, teknik harita ressamlığı işlerini yaptım.

Rize Eğitim Enstitüsünü bitirerek sınıf öğretmeni oldum. Dört yıl Rize’de, on bir yıl Ankara’da öğretmenlik ve idarecilik yaptıktan sonra, Hacettepe Üniversitesi, Eğitim Fakültesi, Eğitim Bilimleri, Eğitim Yöneticiliği ve Deneticiliği Bölümü’nü bitirerek İlköğretim Müfettişi oldum. Dört yıl Erzincan’da çalıştım.

Oğlumun Konya Selçuk Ü. Hukuk Fak. Kazanması üzerine kendi isteğimle Konya’ya atandım. Atandığım yıl, bir yıl kadar Konya İlköğretim Müfettişleri Başkan Yardımcısı olarak çalıştım. Bursa’da İlköğretim Müfettişliği, Ankara da eğitim müfettişliği yaparak Eylül 2011 de emekli oldum.

Tüm Eğitim Müfettişleri Sendikası (TEM-SEN)‘nın Erzincan İl Temsilciliğini yaptıktan sonra, Konya TEM-SEN Saymanlık görevimi sürdürdüm.

Özel yaşantımda sosyal aktivitelere önem veren birisiyim. Öğrencilik yıllarımda; Türk Halk Müziği korosunda, çeşitli piyes ve oyunlar için sahne aldım. Beyşehirspor’ da lisanslı Yüzücülük, Orta okul ve lisede okul takımında Güreş, masa tenisi, Rize Ardeşenspor Kulübü idareciliği, Federasyona bağlı olarak 10 yıl Futbol Hakemliği ve gözlemciliği ile 25 yıl Voleybol Hakemliği yaptım. Bursa Voleybol İl Temsilcisi Yardımcısı, İl Hakem Komitesi üyesi ve Gözlemci olarak görev yaptım.

Seyahat etmeyi severim. Güzel Türkiye’mizin tamamını birkaç kez, Kıbrıs, Gürcistan ve on iki Avrupa devletini kendi imkanlarımla ve kendi aracımla gezdim. Bunlarla ilgili fotografları “Fofograf Albümleri” mde bulabilirsiniz. TÜRKİYE GEZGİNLER KULÜBÜ BURSA İL TEMSİLCİSİYİM. www.gezginler.org.tr

Yirmi sene kadar amatörce gazetecilik yaptım. Hürriyet, Milliyet, Günaydın, Tercüman, Çağdaş Eğitim ve bazı dergilerde yazılarım, şiirlerim,bulmacalarım yayınlandı. Halen Rize Gazeteciler Cemiyeti üyesiyim. Rize’de çıkan mahalli gazetelerden Ardeşen’in Sesi ve Zümrüt Rize Gazetelerinde, matbaada dizgi işlerini bizzat yaptığım yazılarım ve hazırladığım bulmacalar yayınlandı.

1980 Yılında ”Öğretmenler Günü Kutlamaları” çerçevesinde Ödül almış ve defalarca sahnelenmiş bir okul piyesim vardır.

1984 yılından beri, Türkiye Kızılay Derneği’nin Gençlik Kamplarında Lider Öğretmen ve Eğitim Şefi olarak görev yaptım. Bu kamplarda defalarca, yaptığım kara kalem resim çalışmalarımı, öğrenci resimleriyle karma olarak sergiledim.

Bursa Türk Müsıkisi Derneği faaliyetlerine iştirak ettim. Bursa Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı THM öğrencisi olarak, estrüman, Temel solfej ve koro çalışmalarına devam ettim. Bursa Nilüfer Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği Korolarında Koroist olarak görev aldım. Halen DİDİM Müzik Derneği (DİMDER) ve Didim Kültür ve Sanat Derneği (DİKSAD) TSM ve THM Korolarında Koroist olarak devam etmekteyim. Bursa Kestel Kaymakamlığı THM öğretmenler korosunda bulundum. Rize Çayeli THM korosunda da bulundum.

Bursa’da iki dönem milletvekili adayı oldum.

Uluslararası gemi adamı ve yat kaptanlığı sertifikası sahibi olarak, aile mesleğini de devam ettirmekteyim. BODRUM Bitez’de Yatımızla (BİR ZAMANLAR) Mavi Yolculuk düzenlemekteydik.

Nejla KARADENİZ ile Evli ve Mustafa KARADENİZ (Avukat) bir çocuk babasıyım. Alp adında bir torunum var.