Ali KOPUZ

Ali KOPUZ - 1İstanbul Ticaret Borsası Başkanı

1961 yılında Rize’nin Gündoğdu ilçesine bağlı Veliköy’de doğdum. İlköğrenimimi İstanbul Tarhan kolejinde, orta öğrenimini Fatih Koleji’nde tamamladım. Lise öğrenimime İstanbul Fatih İmam Hatip Lisesi’nde devam ettim. İş hayatına aile şirketimiz olan Elif Et Mamulleri Sanayi ve Ticaret AŞ‘de başladım. Halen bu şirketin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. Bu şirketin yanı sıra gıda ve inşaat sektörlerinde faaliyet gösteren, Al-Et Gıda ve Kopuzoğlu İnşaat şirketlerinin de yönetim kurulu başkanıyım. Türkiye’nin en büyük ve Avrupa’nın ikinci büyük gıda merkezi olan Mega Center Yapı Kooperatifi’nin yönetim kurulu başkanlığını yürütüyorum. 2013 yılı mayıs ayında yapılan İstanbul Ticaret Borsası seçimlerinde meclis üyeliğine ve akabinde yapılan seçimlerde yönetim kurulu başkanlığına ve ağustos 2013’de gerçekleştirilen Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği 69. Genel Kurulu’nda, TOBB yönetim kurulu başkan yardımcılığına seçildim. Birçok sivil toplum örgütünün yönetim kurulu üyeliğini yürütüyorum.

Özellikle memleketim olan Rize ile ilgili, her türlü konuyla yakından ilgileniyorum. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu Üyesiyim. Evliyim, 3 çocuk babasıyım. İki de torunum var.

Geçtiğimiz dönem kardeşim, İslam Kopuz İstanbul Ticaret Borsası Meclis Başkanıydı. Buraya hakikaten önemli hizmetler verdi. Kardeşimin başkanlığı benim Borsayla daha fazla ilgilenmeme vesile oldu. Ben de zaten öteden beri Borsa ile ilgiliydim. Borsa üyesi arkadaşlarımdan da teklif gelince kıramadım ve kısa bir süre içinde seçimlere girdim. 20 yıllık bir oda ve yöneticilik tecrübemi borsa üyelerinin hizmetine sunmak istedim. Kısa sürede güçlü, tecrübeli ve her biri diğerinden dürüst arkadaşlarımla bir ekip kurdum. Sonra Allah nasip etti ve seçimi aldık.

İstanbul Ticaret Borsası Başkanı  Ali Kopuz ile yaptığımız söyleşide, borsa da bir çok yeni projeye imza atacağını belirterek,’’ Her şeyden önce, Türkiye’deki tüm borsaları, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği nezdinde biz temsil ediyoruz. Bunun da yüklediği sorumluluk var. Biz şu anda Türkiye’deki tüm borsaları birbirine ve dünya borsalarına entegre etmenin çalışmalarını yapıyoruz. Bir taraftan TOBB bünyesinde, diğer taraftan bakanlık nezdinde ve yurtdışında bunun çalışmalarını gerçekleştiriyoruz. Olumlu sonuçlarını inşallah yakında alacağız.’’