Veli Karadeniz

Veli Karadeniz, 24 Haziran 1966, Rize Çayeli Kemer Köyü doğumlu. 6 yaşında İstanbul’a geldi. Üsküdar Bağlarbaşı İlkokulu’nda başladığı eğitim hayatını Kemer Köyü İlkokulu’nda sürdürdü. Üsküdar Cumhuriyet Lisesi ve ardından Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesini bitirdi. 1985’te Türkiye Gazetesi spor servisinde muhabir olarak gazeteciliğe başladı. Fotospor, Günaydın, Hurriyet ve Akşam gazetelerinde çalıştı. Yerel gazetelerde (Kaçkar ve İdealist, İstiklal) genel yayın müdürlükleri yaptı. Fotomaç Gazetesi’nde gece editörü olarak çalışırken 20 Nisan 2011’de emekli oldu. Meslek hayatı boyunca çeşitli kişi ve kurumlara basın danışmanlığı-halkla ilişkiler hizmeti verdi. Veli Karadeniz, bir erkek, bir kız çocuk sahibidir.
2002’de kurulan Kemer Köyü Derneği’nin kurucu üyesi ve bir dönem başkanlığını yaptı. Hemşehri hassasiyeti yüksek olan Veli Karadeniz “Hemşehri Sivil Toplum Kuruluşlarında hizmet vermekten ayrı bir haz duyuyorum” diyor. Beşiktaş Rizeliler Derneği Yönetim Kurulu üyeliği, Çayeli Derneği üyesi, Çayeli Dernekler Federasyonu (ÇAYDEF) başkan yardımcılığı yapan Veli Karadeniz’in, Türkiye Spor Yazarları Derneği üyeliği de bulunuyor.
Veli Karadeniz, halihazırda sigorta sektörüyle ilgili internet üzerinden spesifik yayın yapan SİGORTAMNEWS.COM isimli haber sitesinin sahibi ve genel yayın yönetmenliğini yapıyor.